NYHETER

 

NY NY NY NY NY
Diskussionscirkel om aktuella EU-frågor
 

Olika EU-frågor står i förgrunden just nu. Dramatiken kring Brexit tilltar allt mer, många undrar hur utgången kommer att påverka britterna och EU:s framtid. Högerextrema och nationalistiska krafter har växt sig starka i flera medlemsländer och kan komma att få stort genomslag i valen till EU-parlamentet i slutet av maj. Dessa partier utmanar flera av de värderingar EU står för. Hur mycket och på vilket sätt kan de komma att forma EU:s framtid? Kan Italiens ekonomi äventyra eurons överlevnad? 

Vi bjuder in till en studiecirkel där vi diskuterar dessa frågor samt går i genom elementa vad gäller EU:s funktioner och beslutsprocesser. Gruppen leds av Percy Westerlund, som under fjorton år arbetat med och i EU-systemet, efter 1995 som Direktör i EU-kommisionen med ansvar för direktoratet för relationer med Nordamerika, Stillahavsasien och EFTA-länderna. 

Tid: 17/4, 26/4, 2/5 och 16/5 kl 14.00-15.30
Lokal: Medborgarskolan, rum 3
Anmälan: Görs till cirkelledaren senast 15/4. E-post: percy.westerlund@gmail.com Tfn:070-360 71 12.
Antal: Max 10 deltagare

Pubkväll på Players' Inn

Nästa pubkväll är 7 maj från kl 1800

Föreningen bjuder in till pubkväll på Players' Inn första tisdagen i månaden. För ölen tillämpas "kompispriser". Säg till i baren vid beställning! Vi vet inte alls hur många som kommer eller hur många som vill äta en bit mat. Kökets kapacitet är begränsad. Därför rekommenderar vi att ni kontaktar puben i förväg om ni vill äta. Ingen förhandsanmälan.


Ändringar till vårprogrammet
 

Cirklar

7. Bokprat

En ny grupp har tillkommit.

Enstaka händelser

Lunchmusik i Operans guldfoajé och Nationalmuseum

Står: 11/4
Skall stå: 16/4
Anmälan:
Står: tidigast 15/3
Skall stå: tidigast 11/3

Hemlig golfresa

Står: ch.jo@telia.com
Skall stå: ch-jo@telia.com

8-9/7   FAS - Golfen

Ny information om FAS-Golfen 2019 under rubriken
" Enstaka händelser".

BAO i Sundbyholm den 1 aug

Vi har fått nästan 40 intresseanmälningar. Det gör att vi har köpt in 40 biljetter. Man får nu anmäla sig till föreningens telefon 070-6920295. Anmälan är bindande. Kostnaden inklusive bussresa är 775 kr. Får vi fler anmälningar kan vi säkert skaffa fler biljetter i detta tidiga skede. Avresa sker 15:30 för att få bra platser. Det innebär ungefär en timmes köande innan insläpp. Campingstolar rekommenderas.