Arkiv

17/11 Manifestation för möteslokaler

Seniorföreningarna i Enköping med ca 5000 medlemmar och Funktionsrätt Enköping genomförde på måndagen en manifestation före kommunfullmäktiges sammanträde. Flygblad som klargjorde föreningarnas önskemål om lokaler på kort och lång sikt överlämnades till ledamöterna. Det mest akuta kravet är att Kryddgårdens A-sal inte förvandlas till vävstuga. Många ledamöter uttryckte sympati för vår manifestation. Endast Vård och Omsorgs nämndordförande vägrade ta emot flygbladen med motiveringen att hon redan var väl insatt i ärendet.

3/11 Bild från oktobers månadsmöte

Peter Lind and the Cabaret Band

20/9 Sång på gården

Lisen Brunsberg och Anna Bäcklund med musiker bjöd den 17e september åter Aktiva Seniorer på skönsång. Denna gång hade man dock av väderskäl flyttat in i Vårfrukyrkan. Ett 40-tal medlemmar hade hörsammat inbjudan.

20/9 Föreningsmästerskap i golf 

Årets föreningsmästerskap i golf gick av stapeln den 14 september i sedvanligt vackert väder. Många fina resultat kunde noteras. Allra bäst gick det för Kristina Lindblad på 3e plats, Marianne Johansson på 2a plats och Ann-Britt Almqvist på första plats bland damerna. I herrklassen kom Torsten Andersson på 3e plats, Thomas Yttermark på 2a plats och segrade gjorde Kjell Rostner. Båda segrarna uttryckte något blygsamt sin förvåning över framgången. Förutom presentkort i shopen till det tre första fick segrarna en fin tavla signerad Lennart Lindqvist. Fred Raghall vann specialpriset skänkt av Olle Forsberg för bästa bruttoresultat.
Nedan syns de lyckliga pristagarna tillsammans med konstnären själv påhejade av en entusiastisk publik.

29/8 Kerstin Borbely vann matchligan i golf

Läs reportaget här Matchspelsturneringen i golf avgjord

11/7 Sång på gården

Foto: Johan Kjellberg

Foto: Johan Kjellberg

Svenska Kyrkan bjöd i början av juli in Aktiva Seniorer till ”Sång på gården”. Det var Lisen Brunsberg och Anna Bäcklund med musiker som i underbart sommarväder underhöll med en blandning av svensk musik och bossa nova mm. Musiken uppskattades till fullo. Dessutom imponerades vi som var där av att de sjungande damerna klarade av hettan utan att svimma.

29/5 Sveriges mest okända flaggdag?

På lördag är det allmän flaggdag. Få vet nog varför. Och det är alltså inte för att hylla Aktiva Seniorer runt om i landet. Google ger som vanligt besked:

”Veterandagen den 29 maj syftar till att hedra och uppmärksamma svensk personal som omkommit vid, deltagit eller deltar i nationella eller internationella militära eller civila insatser. Veterandagen, som firas på den av FN instiftade internationella fredssoldatdagen, är från och med 2018 den 17:e permanenta svenska allmänna flaggdagen.”

Men sträck på er alla Aktiva Seniorer och känn er delaktiga i hyllningen! Alla med tillgång till flaggstång hissar naturligtvis flaggan.

(Bilden ovan är från FAS Enköpings utflykt till Gripsholms Slott 2019 när Prinsessan Viktoria var på besök)

11/12 Julavslutning

I stället för julavslutningen i Ceciliasalen genomför vi nu en digital avslutning. Vi börjar med ett besök av Lucia som ni kommer till om ni klickar på denna länk:    Luciamorgon

Här följer en liten julhälsning från ordföranden 

 

Till sist får vi musikunderhållning av Anna Bäcklund och Lisen Brunsberg med ackompanjemang. Klicka här: Svenska Kyrkan Enköping

18/12 Intervju med en föreningsprofil

Barbro på Aktiva Seniorer

(Klicka på länken ovan för att läsa artikeln)

Om ni är intresserade av att läsa hela tidningen så klicka på länken https://www.skillnadtillsammans.se

 

10/9 Nya föreningsmästare i golf

Klicka på länken ovan för mer information

11/6 Sällskapsgolf i härligt väder

(Klicka för att komma vidare)

6/5 Utflyktstips

(Klicka för att komma vidare)

10/4 Stöd för dig som vill ha praktisk hjälp

Information från kommunen    (Klicka för att komma vidare)

5/4 Hantering av inställda evenemang och avbokningar

(Klicka för att komma vidare)

24/3 Vad kan jag hjälpa till med?

(Klicka för att komma vidare)

19/3 Corona – tankar och konsekvenser

(Klicka för att komma vidare)

Vårprogrammet 2020 som PDF

Klicka på rubriken för att läsa Vårprogrammet

KM i golf Aktiva Seniorer Enköping 2019

Resultat damer FAS KM-19

Resultat Herrar FAS-KM-19

Bilder från hösten 2019 månadsmöten

”Saltstraumen – världens starkaste tidvattenström.

Detta är en av de bilder som Fredric Ihrsén visade på månadsmötet 28 november 2019.